Edellisen kirjoitukseni sisältämä haiku ei välttämättä pidäkään paikkansa. Ensimmäinen runo kyllä pitää, koska en siinä sanonut olevani onnellinen. Gentoo ja KDE on nyt asennettu. Eihän tässä ole muuta ikävää kuin että:

  • Firefox ei käynnisty. Asennettu on, mutta ei käynnisty. Kerran käynnistyi, kerkesin asentaa yhden teeman, sitten se ei enää käynnisty. Virheilmoituksessa lukee, että "Unable to connect to X server". En ole kokeillut muita X-ohjelmia. Myöskään graafinen links2 ei toimi.
  • SDL-ohjelmat ei käynnisty. libSDL on kyllä asennettu, joten älkää valittako siitä. Kokeilin jollain hyvin yksinkertaisella omalla SDL-ohjelmalla, joka vain kutsuu SDL_Init()-funktiota. Jos se onnistuu, ohjelma tulostaa "Kyl se tässä ohjelmas toimii", jos ei, niin se tulostaa "Hä sdl_init ei toimi nii outoo". Se tulostaa jälkimmäisen.
  • Imagemagickin import valittaa, että että ei voida avata X-palvelinta.

Muita ongelmia ei sitten olekaan. Yksikään kysymysteni alaisista ei ole osannut auttaa. Koska kavereillani Gentoo toimii loistavasti, voinen todeta, että itse olen tehnyt jotain pieleen. Stage 1. Ideoita? Älkää ehdottako Windowsin asentamista takaisin, se on harkinnassa joka tapauksessa.