Nyt se on nähty. Nimittäin musiikkivideoista parhain. En tosin olepaljoa musiikkivideoita katsellut, mutta uskallan väittää, että tämä onparhaimmistosta parhaimpia. Ainakin oma lempparini tämä onehdottomasti.

Studio Ghiblin tuottama ja Hayao Miyazakin piirtämävisuaalinen puoli Chage & Aska -rock-yhtyeen balladille "On Your Mark" on piirtäjältä taas yksi mestariteos. Tai no eioikeastaan taas, tämähän tehtiin kymmenen vuotta sitten ja sen jälkeenon vielä tullut uusia ja monenmoisia elokuvia.

En tiedä mistä kappale kertoo (jos löydätte, otan mielelläni vastaanenglannin tai suomen kieliset sanoitukset. Mikäli löydätte englannin kieliset, älkää kääntäkö suomeksi minulle. 1: siinä kuitenkin katoaajotain. 2: ymmärrän englantia ihan riittävän hyvinitsekin). Video kuitenkin kertoo kauniin tarinan.

En osaa näin lyhyestä juonellisesta teoksesta kertoa paljon mitäänkertomatta koko tarinaa. Sanon kuitenkin ainakin sen, että herkemmät,kuten minä, itkevät lopussa.

Miljööt ja ovat realistisen yksityiskohtaisia, kuten aina tälläpiirtäjällä on ollut tapana tehdä. Ympäristö on mystinen. Siitä eiselviä katsojalle oikeastaan muuta, kuin että on tapahtunut pahaydinonnettomuus.

Osasin jo ensimmäisellä sekunnilla arvata, että piirtäjä on Miyazaki, vaikka sillä ekalla sekunnilla näkyi vain maisemaa, eikä muuta. Jokaisella on oma tyylinsä, Miyazakille siunaantui se hyvä.

Tällä kertaa haluaisin ehdottaa, että Vuodatus.netiin voisi myös halutessaan valita käyttöön myös aivan tavallisen tekstilaatikon kirjoittamista varten, eikä pelkästään tämmöistä kökköä JavaScript-pellekettä. Vai pitääkö itse uudella Linuxillani hostia omaa blogia? ;)