Varoitus: Spoilaan uusinta Batman-elokuvaa vähäsen! En pakota lukemaan. Elokuvan, kirjan tai muun juonellisen asian spoilaaminen on siis juonen paljastamista. Se saattaa pilata hyvän katselu-, luku- tai muun kokemuksen. Seuraavan listan jälkeen ei sitten puhuta sanaakaan itse tarinasta, joten siitä eteenpäin voi lukea.

Batman Begins -elokuvan nimessä on pakko olla sanaleikkiä. Perustelen:

  1. Englannin kielen sanojen bat (lepakko, maila) ja bad (huono, paha) kirjoitusasut eroavat toisistaan hyvin vähän. Myöskin lausuminen on aika samanlaista.
  2. to begin on suomeksi alkaa, aloittaa
  3. Elokuvan lepakkomies on alussa paha

Joo. Elokuva oli oikeastaan aika hyvä ja silleen, mutta ei koskettanut sisimpääni niin hyvin kuin vaikkapa Interstella 5555, Näkymätön ystävä ja Prinsessa Mononoke. Näissä elokuvissa onkin selkeästi pyritty siihen, että katsoja liikuttuisi, mutta minusta tuntui siltä, että tässä elokuvassa oli pyritty edes jonkinlaiseen lopetukseen.

Osasin jo ekoilla musiikin soinnuttamilla minuuteilla arvata että musiikeissa on varmasti vähintäänkin mukana Hans Zimmer. zImMER 4eVAh!!1 heti joe hisaishin jälkeen.

Hans Zimmerin tunnistaa muun muassa voimakkaasta vaskipuhaltimien käytöstä. Myös sointukuviot kuulostivat ihan zimmermäiseltä (äsken kirjoittamani sanan johdosta aikoinani luulin, että 'zimmer' olisi klassisen musiikin alalaji, mutta eipä ollutkaan). Ei sillä, että hän toistelisi samoja kuvioita aina ja uudestaan, ne vain jotenkin tuntuivat Zimmerin tyyliltä.

En varsinaisesti ole Zimmerin kuvioihin perehtynyt. Pitäisiköhän joskus? Hmm.