Muutama kuukausi sitten, tarkemmin viime vuoden vaihteessa, kaksi tietokoneohjelmiin keskittyvää suomalaista sivustoa, Suomipelit.com ja Ohjelmointiputka, pitivät ohjelmointikilpailun, jossa piti ohjelmoida palikkapeli. Tähän kilpailuun tuli loistavia pelejä, mutta oma lempparini niistä nykyään on Blobtrix.

Peli ei ollut vielä ohjelmointikilpailussa ykkösversioonsa asti päässyt. Kuitenkin se sijoittui kisassa neljänneksi, mikä oli aika hyvä sija, kun osallistujia oli 28. Pelin kehitys oli kuitenkin kilpailusta näihin viikkoihin asti ainakin minun kannaltani hiljaista. Nykyään peli on ykkösversiossaan, ja kiirinyt jo hiukan ohi, sillä versionumero on nykyään 1.3.0.

Peli on todella hyvä. Etenkin nykyään, sillä varhaisissa vaiheissaan se oli vielä aika köyhänlainen. Sivustakatsojakin voi seurata toisten peliä. Omasta mielestäni olen tässä pelissä kehittynyt aika lyhyessä ajassa paljon. Pelasin juuri pelin tekijän kanssa muutaman kierroksen, ja omistin neljä ensimmäistä erää. Sitten hävisin. Olin aika yllättynyt, että meni näinkin hyvin. :)

  • "Pelaat oikeastaan aika hyvin :)" sanoi pelin tekijä
  • "Niin, siis pelaan hyvin aloittelijaksi? ;)" vastasin
  • "Ei kun oikeasti :P