Älkää sitten minulta kysykö, että mistä keksin otsikon. Keksin sen niin sanoakseni ei-mistään. Se ei liity tähän juttuun mitenkään.

G.O.R.A. (2004) on turkkilainen scifi-parodialeffa (eli siis komedia), joka tekee pilaa muun muassa Star Warsista. Selailin netti-tv-kanavia, ja joltain sattui tämä elokuva tulemaan, joten päätin sitten jäädä siihen katsomaan sitä. Tein sen, vaikka elokuva oli tietenkin puhuttu turkiksi -- vaikka ei ollut mitään käännöksiä kielelle, jota osaisin. Turkkiahan en tajua sanaakaan. Täten siis ainakin tarinan osalta tämä juttuni siirtyy yhden ison KÄSITTÄÄKSENI-sanan alle. ;)

Ainakin yksi keskustelu oli kyllä ihan englanniksi. Myöskin kohdasta, jossa oli arkeologisilla kaivauksilla japanilaisia turisteja, tajusin ainakin yhden sanan. Myöhemmin elokuvassa oli myös joitain englannin kielisiä lausahduksia, kuten fak juu ja ai laav juu.

Leffa kertoo jostain turkkilaisesta mattomyyjästä. Kesken esittelyn hän yhtäkkiä keksii puhua esittelyn kohdehenkilölle UFO-juttuja, ja mainitsee parin pienen maton olevan lentäviä mattoja. Pian hän ottaa esille ison maton, jonka auki rullattuaan hän onkin yhtäkkiä siirretty jollekin avaruusalukselle. Hän joutuu jonnekin vangiksi ja kaveriporukalla yrittää paeta.

En jaksanut katsoa elokuvaa loppuun, koska kello oli noin viisi aamuyöllä ja elokuva oli yli kaksi tuntia pitkä. Ymmärtämättömyydestä se ei kuitenkaan johtunut.

Ainakin fyysinen huumori oli hauskaa. Sanallisia vitsejä en sitten muita tajunnutkaan, kuin lausahduksen "I live in English, it's not only a language to me". Näyttelijät olivat ihan hyvät. Turkkilainen päähenkilö oli odotettavasti viiksikäs. Sanoisin, että kyseessä on ehkä sellainen elokuva, jolle antaisin pii tähteä.

Myöhäinen lisäys: Sen turkin kielisen keskustelukohtauksen tapahtumat tajusin, jossa päähenkilö yritti opettaa englantia jollekin kaverille, jonka kohtasi avaruudessa.