Tässä blogissani puhun aivan selkeästi eniten elokuvista. Alunperin tarkoitukseni oli vain pälätellä jotain, mutta näköjään se tarkoitus jäi sivummalle ja elokuvat tulivat esille.

Vähän yli vuosi sitten aloin seuraamaan animesarjaa nimeltä InuYasha. Se oli minun "ensimmäinen animeni", vaikken välitä siitä, että onko joku animea vai ei. Ei se hyvyyteen vaikuta mitenkään. Muutamalla ekalla jaksolla totesin kyllä, että tämä on koskaan näkemistäni mistään sarjoista upein ja on yhä.

Nyt, yli vuoden odotuksen jälkeen, pääsin vihdoinkin katsomaan päätöselokuvan (vaikka huhujen mukaan uusia jaksoja on tulossa). Leffan nimi on "Fire on the Mystic Island". Joskus jossain kuulin tai ainakin sain päähäni, että sen nimi olisi Crimson Horai Island. Jälkimmäinen ainakin omasta mielestäni olisi kivempi.

Välttääkseni spoilaamasta koko sarjaa en sano tämän leffan juonesta sanaakaan. Paitsi sitä epäileville sen, että kyllä siinä on juoni. Elokuva oli kaikin paitsi yksin puolin parempi kuin yksikään aiempi samasta sarjasta, mutta ei kuitenkaan päihitä vaikkapa Prinsessa Mononokea taikka Näkymätöntä ystävää. Tehosteet vetivät sanattomaksi. Välillä tulee tunne tyyliin "kumpa en olisi koskaan katsonut näin hienoa elokuvaa".

Piirrosjälki oli muutenkin paljon kauniimpaa kuin tv-jaksoissa tai muissa leffoissa. Ääninäyttelystä en keksi mitään moitittavaa. Huonoa tässä elokuvassa ei siis oikeastaan ole muu kuin se, että semmoista "vapaa-ajan" kohtauksia ei varsinaisesti ollut, eli elokuva oli lähestulkoon kokonaan synkkää meininkiä. Loppuvitsiäkään ei ollut toisin kuin aikaisemmissa leffoissa.

Kyllä tähän sarjaan on pakko tulla jatkoa, ei tämä voi näin päättyä.